ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE
Nacionalni razvojni kamp HNS-a Br. 5 / Ljupina

 NACIONALNI RAZVOJNI KAMP HNS-a, Br. 5 Ljupina, 24. 25. i 26.10.2016.

NACIONALNI RAZVOJNI KAMP HNS-A, NA TEMELJU PLANA I PROGRAMA RADA ŽNS-BPŽ, ZA NOGOMETNO SREDIŠTE NOVA GRADIŠKA ODRŽAN JE U LJUPINI OD 24 - 26. LISTOPAD 2016.

PROVOĐENJE NACIONALNIH RAZVOJNIH KAMPOVA HNS-a.
Na temelju plana i programa rada instruktora ŽNS BPŽ, kalendara HNS-a i  ŽNS Brodsko-posavske županije peti po redu Nacionalni razvojni kamp, održan je od 24-26. listopada 2016. godine u Ljupini u prigradskom naselju Nova Gradiška za Nogometno središte Nova Gradiška.

UZRASNE KATEGORIJE
Prema dobivenim uputama za održavanje Nacionalnih razvojnih kampova HNS-a određeno je da će se u 2016. godini održavati kampovi za dječake rođene 2004. (U- 12) i 2005. (U-11) godine i djevojčice svih dobnih uzrasta.

ORGANIZACIJA KAMPA
Organizacija kampa u Ljupini za NS Nova Gradiška pripremana je u suradnji sa Petrom Krpanom područnim instruktorom HNS-a Središte Osijek, Brankom Juhas područnom instruktoricom za ženski nogomet HNS-a Središte Osijek, Marjanom Zovkom instruktorom ŽNS BPŽ, Vinkom Bartolovićem tajnikom ŽNS BPŽ i Tomislavom Vlaovićem koordinatorom za NS Nova Gradiška.

KLUB DOMAĆIN - NK SLAVEN  LJUPINA
U organizaciju kampa aktivno su bili uključeni predstavnici, predsjednik i tajnik kluba domaćina NK Slaven  Ljupina koji su bili upoznati sa svim što su trebali osigurati za nesmetano provođenje planiranog programa trodnevnog kampa na igralištu u u Ljupini. U samoj pripremi i tehničkoj organizaciji kampa nije bilo nikakvih poteškoća i ovim putem moram izraziti zahvalnost klubu domaćinu NK Slaven na gostoprimstvu, a posebno na tome što je klub domaćin osigurao sve potrebne uvjete za održavanje kampa. S obzirom da smo do sada na pojedinim kampovima imali problem sa liječničkom službom ovaj put klub domaćin je za sva tri dana kampa osigurao prisutnost dr. Alena Topčića koji je bio zadužen za liječničku intervenciju u slučaju potrebe.

CILJ KAMPA - Unificiranje metodologije rada sa mlađim uzrasnim kategorijama - Selekcija mlađih pionira U-12 i U-11 za Selekcije ŽNSBPŽ i HNS-a - Selektivni kartoni - Praktično uključivanje trenera polaznika Nogometne akademije HNS-a

SADRŽAJ TRENINGA
Za 2004. godište (U-12) - Uvodni dio: elementarna tehnika vođenja lopte u koridoru sa zadacima - Glavni ''A'' dio: dijagonalno vođenje u koridoru - Glavni ''B'' dio: 1 na 1 sa ''đokerima'' - Završni dio: Igra 8+1 na 8+1 (u prostoru od gola na gol liniji do 16-erca) 3x20'
Za 2005. godište (U-11) - Uvodni dio: elementarna tehnika vođenja lopte u koridoru sa zadacima - Glavni ''A'' dio: 1 na 0 i 1 na 1 u koridoru - Završni dio: igra 7+1 na 7+1 (u prostoru ½ igrališta) 3x15'
Za djevojčice od 6 do 12 godina starosti (U-12) - Uvodni dio: elementarna tehnika vođenja lopte u koridoru sa zadacima - Glavni ''A'' dio: 1 na 0 i 1 na 1 u koridoru - Završni dio: igra 8+1 na 8+1 (u prostoru od 16–erca do 16-erca) 3x15'

POPIS SUDIONIKA KAMPA
U trodnevnom radu kampa sudjelovalo je ukupno 70 osobe, a od toga 28 dječaka za 2004. godište, 21 dječaka za 2005. godište, 21 djevojčica svih dobnih uzrasta, 9 trenera. 

 

Slika 1Slika 2Slika 3Slika 4Slika 5Slika 6. Slika 7.